Gym

Till glädje för alla träningsintresserade medlemmar har vi i Brf Albert ett fint gym. Gymmet ligger i uppgången Skolgatan 7A och för att använda det behöver man kvittera ut en nyckel hos Mikael Högberg, Haga Nygata 16B. I samband med att man kvitterar ut sin nyckel får man också en mejladress till Hanna Dahlberg, som är kontaktperson för gymmet, och man blir automatiskt medlem i föreningens arbetsgrupp Gymgruppen. Alla i gruppen hjälps åt att hålla koll på om något i gymmet är trasigt, att fundera över om gymmet behöver kompletteras med nya redskap och att fylla på rengöringsmedlet när det är slut.

I lokalen kan man träna både kondition, styrka och rörlighet. För konditionsträning finns en mycket bra roddmaskin, som ökar cirkulationen i ryggen och de trötta musklerna mellan skulderbladen efter en dag på jobbet. Vi har även en spinningcykel, en crosstrainer placerad i bastuns lounge och hopprep.

När man är uppvärmd och vill ge sig på styrketräningen kan man använda sig av skivstångsstället, som har två viktstänger av olympisk standard med kompletta viktset. Stället är höj- och sänkbart och kan därför användas både för bänkpress och knäböj. Vidare finns fem skivstänger med fasta vikter, hantlar från cirka 1-25 kg, en väggmonterad chins-stång för ryggövningar och en väggmonterad dips-ställning för träning av bröst, triceps och ländrygg. Ett redskap man inte får missa är vår TRX Suspension Trainer, vilket kanske är det bästa och mest allsidiga redskapet för funktionell och stabiliserande träning eftersom man utnyttjar sin egen kroppsvikt och helt enkelt varierar arbetsvinkeln för att öka eller minska belastningen. Ett tips kan vara att läsa om TRX på internet om man aldrig stött på det förut!

Något som är lätt att glömma när man tränar är vikten av rörlighet och stretch. En spänd, sammandragen muskel kan inte utnyttja hela sin längd och blir därför inte så effektivt tränad. För den som vill arbeta med sin rörlighet eller stabiliserande träning rekommenderas pilatesbollen. Vidare finns ribbstol, gummiband, balanskudde och träpinne.

För att komma i stämning kan det behövas musik och självklart har vårt förnämliga gym en bluetooth-stereo för att synka med egen musik från till exempel mobiltelefonen. Det finns också en timer för att hålla tempot under övningspasset och övningsanvisningar för att få inspiration till nya övningar.

Avslutningsvis är det mycket viktigt att alla som använder gymmet är noggranna med att rengöra redskapen efter sig, så vi slipper både dålig lukt och spridning av trista förkylningar som tvingar fram träningsuppehåll.